4 tips til at slippe for at tilbringe ferien i sengen

Vi frygter det alle, bunden på sparegrisen er slået ud, ferien er booket og det første der sker efter i lander er at du får det dårligt og sidder på toilettet de næste par dage. Men der er en række forholdsregler du kan træffe som betyder at du måske er en af dem der slipper for at tage på sygehuset når der er dårlig mad i restauranten, dit forsvar kan nemlig opbygges til at klare mere end gennemsnittet.

Drik rigeligt vand

Som dansker kan det virke mærkeligt at drikke 2 eller 3 liter vand på en enkelt dag, men når temperaturen er høj og du drikker øl, vin eller red bulls hele dagen som dehydrerer dig, så er det vigtigt med vand for at holde væskebalancen oppe.

Som hovedregel skal du regne med at alt med alkohol eller koffein i, tæller minus i væskeregnskabet. Drikker du derfor 1 flaske vin, skal du også drikke 0,7L vand for at gå i 0. Samtidig skal du have 1,5-3L vand om dagen hvis du ligger meget i solen og det er varmt for at kroppen ikke mister væske.

Et trick der gør det lettere er at drikke små mængder væske løbende, det hjælper også med at holde hovedpinen for døren. Drik f.eks. lidt hvert 20. minut når du er ude i solen.

Og testen kommer når du skal på toilet og tisser, er den klar eller meget lys er det fint, er den mørk får du for lidt væske.

Er vandet rent?

Vi forsøger ikke at tænke på det, men selvom der er klor i poolen er det ikke muligt at fjerne alle bakterierne. Når du skal i poolen er det let at få infektion i øjne og ører. Det er derfor vigtigt at du undgår at få mand i munden og altid vasker dig inden og efter du går i poolen. Det er til gavn for alle.

Ved store regnskyl er det altid en god ide at vente 24 timer med at gå i havet, da mange byer sydpå har åbne kloakker som flyder ud i havet når det regner meget.

Insekterne er ikke som i Danmark

Det er irriterende at blive bidt af et par myg i soveværelset i Danmark, men i udlandet kan du risikere at vågne op med et stort antal stik.

Selvom du ikke er i et område med malaria, kan myg godt overføre andre sygdomme som Dengue Feber der er blevet observeret i en stor del af sydeurope om sommeren de sidste par år. Det er en bakterie sygdom der ligner en kraftig influenza.

Husk derfor altid myggespray og overvej et myggenet når du sover, hvis du er i et område med mange myg.

Respekter solen

Vi danskere elsker at solbad sydpå hvor vi møder en mindre kraftig sol som vi kan holde til i længere tid. Middagssolen er dog stadig kraftig og passer man ikke på kan du let blive solskoldet. Den røde farve gør ikke at du hurtigere bliver brun, men den øger til gengæld risikoen for hud og modermærkekræft.

Er du meget solbrændt vil dit immunforsvar også være dårligere da kroppen bruger energien på at genoprette din hud.

Husk også at børn bliver overophedet 3-4 gange hurtigere end voksne da deres krop ikke kan afgive varmen lige så hurtigt. Pas derfor ekstra godt på de små i varmen.

Copyright Hjertet i Centrum 2017
Shale theme by Siteturner